Δίνεται το τέλος μιας ιστορίας, εσύ πρέπει μέσω ερωτήσεων που απαντιούνται με ναι/όχι να βρεις τι έχει συμβεί. Οι ιστορίες έχουν πάντα μία λογική βάση.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ιστορία #12: Ο αθώος δολοφόνος (4/5) [Λυμένη]

Ένας τύπος, βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο του τρένου, βλέπει ένα χέρι σε κάποιο μπροστινό βαγόνι, και αμέσως πηγαίνει στο εν λόγω βαγόνι και σκοτώνει τον άνθρωπο με το χέρι αυτό. Δεν αντιστέκεται καθόλου, τον συλλαμβάνουν με το που σταματάει το τρένο, περνά τη νύχτα στο αυτόφωρο και την επόμενη μέρα στη δίκη του, παραδέχεται τα πάντα και παρ' όλα αυτά αθωώνεται χωρίς καμία ποινή.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ιστορία #11: Παγωτό (5/5) [Λυμένη]

True story!

Παρακινώ όλους όσους τη διαβάσουν να συμμετέχουν, γιατί πρόκειται για αληθινή ιστορία, η οποία έχει το τρομερό δίδαγμα ότι τα πάντα εξηγούνται λογικά!
Η ιστορία δίνεται κανονικά σα γρίφος, αλλά χωρίς τη βοήθεια των ερωταπαντήσεων, κανείς δεν έχει ελπίδα νομίζω! Ως μπλε ιστορία ίσως να τη λύσετε, αν και πολύ αμφιβάλλω. Επαναλαμβάνω ότι είναι αληθινή ιστορία, όχι δικιά μου, και σχεδόν απίστευτη και εντελώς τρελή!
Η δυσκολία ως γρίφος τείνει στο +άπειρο, ως μπλε ιστορία θα της έβαζα 7/5.

***
Ο διευθυντής μιας εταιρίας αυτοκινήτων λαμβάνει το εξής γράμμα:

"Είναι η τέταρτη φορά που σας γράφω, αν και κατανοώ το γεγονός ότι δεν απαντήσατε, αφού η ιστορία μου ακούγεται εντελώς παράλογη. Έχω μια παράδοση με την οικογένειά μου, να τρώμε κάθε Κυριακή όλοι μαζί και μετά να πηγαίνω να παίρνω παγωτό. Ψηφίζουμε για τη γεύση που θα πάρουμε, έπειτα παίρνω το αυτοκίνητό μου (το οποίο έχει κατασκευασθεί από την εταιρία σας) και πηγαίνω και αγοράζω. Βγαίνω, μετά, από το μαγαζί και, τις φορές που αγοράζω βανίλια, το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπροστά. Αν πάρω οποιαδήποτε άλλη γεύση, λειτουργεί κανονικά! Μήπως έχετε ιδέα ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα, και γιατί μόνο με τη βανίλια;"
***

True story, ρεαλιστική απάντηση.